If i was a richgirl....

Eindelijk weer uitzicht op wat geld, want we hebben weer een baan!!!!!
Dat was hard (ERG hard) nodig, want zonder geld is het lastig eten en onderdat te betalen, laat staan een ticket naar huis ;)
Maar vrees dus niet de redding is nabij, en niet een beetje want als we ons baantje als energieverkoper ( groene energie dan wel he :) ) een beetje goed doen kunnen we over een paar weken meer dan 1000 dollar per WEEK verdienen (!!)

Het goud zoeken was erg succesvol, we hebben namelijk wel honderden oude blikjes, een paar lege kogelhulsen, een paar hele oude spijkers, kookpotten en 50 cent gevonden! Wat wil je nog meer :)

Na afschijd te hebben genomen van het goldrushed plaatsje en Michael gristelijke maar erg leuke familie zijn we weer in ons "beest" gestapt en naar Esperance, of liever cape le grand national park gereden.
Een prachtig park, om te beginnen hebben we de berg beklommen ( natuurlijk met de kortste weg ipv over het aangegeven pad zodat we op bijna onmogelijke stijle stukken kwamen...)
Bovenop de berg was een soort grot waardoor je kon uitkijken over de vallei, een soort raam dus. Daarna gingen de jongens weereens vissen maar ik besloot nog meer van het park te gaan bekijken, ik ging dus de 2 uur durende hike naar een ander strand doen. Het was heel erg mooi, prachtige uitzichten, bergen, kleine sneeuwwitte strandjes maarja ik begin jullie ondertussen vast te vervelen met al die paradijsverhaaltjes :p

Op dat strand lag een dode walvis, zon 12 meter lang en hij stonk verschrikkelijk.. Ze komen toch kleiner over dan dat je denkt, maarja dat kan ook zijn omdat zn staart al half was weggerot natuurlijk..

ehhm ns kijken, daarna begon de reis over het great Australian Bight (Allemaal superhoge cliffs recht de oceaan in) en de famous Nullabore (geen bomen, een groor stuk leeg plat land, dat vooral vroeger een wonder was als je er over kon komen), en we begonnen nu toch echt serieus uit het geld te raken dus er zat een beetje haast achter.
Uiteindelijk hebben we de laatste 1200 kilometer in een marathon afgelegd, alleen stoppend voor plaspauzes, benzine en de mcdonalds in Adelaide (waar we snel een impressie van de stad kregen, of we heroine wouden, vroeg een behulpzame inwoner..)

Om half 5 's ochtends tuften we de driveway van Michaels huis op. Waar zn moeder er op stond bacon en eggs voor ons te maken.

Nu leven we in een backpackers midden in de stad en Melbourne is een hele leuke stad. Overal gratis musea en straatmuziek. Zogauw we weer wat geld hebben kunnen we ook wat van de vele livemuziekoptredens en theaterstukken gaan bekijken, en wat meer warme kleding kopen want het is hier winter! (15 graden, voor ons erg koud na een jaar van 25-40 ;) )

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer