varanasi

Hier een verhaal vanuit een van de heiligste steden van De Hindu-wereld. Dat de stad heilig is betekent echter niet dat het minder smerig en lawaaierig is.. Omdat en rond de heilige rivier aleen maar smalle steegjes zijn is het chaotisch om te navigeren en 's nachts is er geen verlichtig dus zie je geen hand voor ogen. Voor kinderbedtijd naar het hostel dus..

Nadat we in Agra nog een keer het monument van liefde vaarwel hebben gezegd, zijn we in een slaaptrein gestapt.
Ik had mn Karma niet mee, tegen de ochtend werd ik misselijk en moest ik uit de trein gaan hangen, niet voor het uitzicht dit keer..

Voedselvergiftiging waarschijnlijk. Gelukkig was Nicolas bij me, en kwamen we veilig bij een hostel terecht, waar ik gister de hele dag heb uitgerust en bijgeslapen. Zijn vader is dokter en hij had goede medicijnen meegekregen, dus ik ben er alweer helemaal bovenop.

En Varanasi gaat mijn Karma volledig zuiveren :)

Er komen hier vele pelgrims naartoe, iedereen die het zich kan veroorloven komt eens in zijn leven naar Varanasi om zijn Karma te reiningen in de Ganges. Het liefst willen Hindu's hun laatste reis hier hebben, want als je steft en wordt verbrand bij de Ganges wordt je verlost van de incarnaties, en is je ziel voor eeuwig in rust. (kan me voorstellen dat je rust wil na al die hectiek hier, en dat voor meerdere levens!)

Vanavond maken we een wandeling langs de Ganges en wonen we een ritueel bij, morgenochtend maken we een boottocht tijndens zonsopkomst, wanneer de meeste mensen zich baden. 

Vanmiddag hebben we een zijde-fabriek bezocht. Een man op het treinstation heeft ons uitgelegd hoe we er moesten komen, anders waren we waarschijnlijk naar een namaak-nep-spulletjes verkoper gebracht.

Het was een heel fijn klein winkeltje, vol met de prachtigste stoffen.

Ik ben serieus aan het overwegen een winkeltje met geimporteerde zijde te beginnen nu, om voor altijd omringt te zijn met zoveel moois :)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer