upDEET

Ik heb even de beschikking over internet en de verbinding lijkt zowaar nog mee te werken ook.. dus even een update op mijn niet-per-sé-theater-blog.

Het is donker, de electriciteit is uitgevallen, maar de maan is vol dus er is genoeg te zien. Buiten mengen de geluiden van de jungle zich met de geluiden van de spelers van badungduppa zich, die een stuk aan het repeteren zijn die ze binnenkort gaan uitvoeren bij de commonweathgames in (alweer] Delhi.

Ze repeteren bij het licht van de maan en twee kaarsen.

Na een week goed ziek te zijn geweest [na/tijdens mijn ontstoken ogen begon de koorts, rillend in bed met twee dekens in de zomer in India is niet gebruikelijk lijkt me... ] een paar 'ziekenhuis' bezoeken [de gezondheidszorg op het platteland van India van dichtbij zien is ook een ervaring apart... ] en een lading medicijnen verder ben ik nu helemaal beter.

En doordat het contrast met mijn zieke ik zo groot is barst ik van de energie.

en -plop- de electriciteit werkt weer.

De kinderen waarmee ik werk beginnen al te veranderen in echte 'acteurs'. Een geweldige transformatie van verlegen plattelandskindjes naar extraverte, op elk moment in jabber en scetches uitbarstende en liedjes zingende talenten. Telkens als de vrolijk nababbelend het terrein aflopen ben ik gelukkig en trots.

Het maakt dat ik de momenten van verveleing alleen in mn bamboehutje, en de momenten van heimwee, of het verlangen naar een maaltijd met meer variatie dan elke dag opnieuw rijst-en-prutje, weer vergeet.

Zo is mijn leven in India hier een constante schakeling van ups en downs [zoals altijd bij iedereen, maar hier zijn ze wat heftiger...] Het is niet makkelijk, maar op dit moment, op een dag na twee geslaagde repetieties, ben ik blij dat ik dit doe.

[het bewijs dat ik me echt aan de tropen begin aan te passen: er liep laatst een kakkerlakachtig beest over me arm, en toen ik het zag knipperde ik niet eens met mijn ogen  maar veegde hem er gewoon af... ]

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer