on the road..

Okok, ik heb jullie een beetje verwaarloost met twee korte verhaaltjes sinds we hier zijn...
Sorry, maar tjah, we slapen nou eenmaal bijna elke dag in ons tentje en daar is nou net geen internet te vinden :)

Australie is echt supermooi. We hebben al weetikveel hoeveel kilometers afgelegd in onze roestbak, en we zijn ondertussen al over de helft (van onze trip naar Melbourne dan)

Na Broome zijn we verder langs de zuidkust naar beneden gegaan. Met een klein detourtje naar Karijnini National park. een prachtig park met allemaal knalrode cliffs en watervallen die eindigen in meertjes waar je in kan zwemmen, een welkome afkoeling van het weer en een goede manier om f van de vliegen af te komen. Want die zijn echt verschrikkelijk, als je denkt dat vliegen in Nederland irritant zijn dan krijg je een leuke verassing in de Aussie outback, ze kruipen doodleuk je neus, ogen, mond en oren in...

Verder naar het zuiden kwamen we aan in Coral bay, een prachtig klein stranddorpje. Michael en Thijs gingen naar de bakker toen ik met Erik in het supermarktje was en vroegen aan het meisje die achter de balie stond of ze ergens een gratis campeerplekje wist. Ze antwoorde met "Jullie kunnen wel in mijn caravan slapen." En zo kwamen we voor twee nachten in de stacaravan van twee Russische Israeliers terecht diedoor Australie aan het liften waren. Ze verwenden ons tot op het bot met het verse brood dat ze van de bakker meenamen.
Er was een prachtig klein strandje achteraf waar het koraal zo'n honders meter uit de kust begon. Wij hebben lekker allemaal snorkels en maskers gekocht en drie dagen gevuld met op het strand liggen, snorkelen en vissen met een handlijn en een snorkel. Erik had net een vis aan zn haak spartelen toen er doodleuk een blacktip reefshark (niet gevaarlijk voor mensen) kwan langszwemmen die die vis wel interessant vond :). Helaas heb ik m niet gezien... :(

Nog een stukje verder rijden en we kwamen aan in Sharkbay, met Monky Mia en Denham.

In Monkey Mia is er een groep wilde dolfijnen die al 45 jaar trouw naar de kust komen om "mensjes te kijken" en lekker lui vis te krijgen (ze voeren ze wel maar een klein deel dan ze nodig hebben zodat ze nog moeten jagen). Dat was echt super om te zien. We zijn daar op een boot gegaan om de baai en de dieren die erin leven te bekijken. En we hebben zeekoeien (zijn  er nog maar 10.000 van waarvan 10% daar), dolfijnen, (waaronder een groep vrouwtjes dolfijnen die een spons op hun bek doen als ze over de bodem jagen om te beschermen tegen rotsen, de enige groep die dat doet), en twee hele mooie grote schildpadden gezien.

Daarna langzaam verder naar Perth, waar ik voor het eerst sinds eeuwen weereens serieus kon shoppen (de jongens snapte niet hoe ik DAT nou kon missen :) ) en een paar van mn kleren die ondertussen al zo goor zijn dat je niet meer schoon worden kon vervangen. Na wat clubben en stadsleven zijn we maar weer verder aan onze toch vertrokken, want het gaat er allemaal om spannen: Halen we de 21e verjaardag van Michael's zus?

We zijn door Augusta (jawel) en Denmark (jawel, we zijn ff een stukje omgereden ;) ) naar Albany en omhoog naar Kalgoorlie gereden. Onderweg hebben we het resulaat van een bushfire gezien, alles zwart voor kilometers lang. En we zijn naar wave rock geweest, een rotswand die er uitziet als een gigantische golf.

Nu zijn we in Kalgoorlie, Michael heeft wat familie en vrienden hier en we slapen nu bij zijn oom en tante thuis. We gaan morgen kijken of we milioenairs kunnen worden met een metaalzoeker, want dit is een goudmijnstad.

Alle dagen tussen door vullen we hier met vissen op de meest prachtige verlaten stranden en rotsen, en rijden over belachelijk lange afstanden zonder een stadje tegen te komen, en overal en nergens kamperen. We rijden vaak 's nachts, een echte sport met alle koeien, kangaroes en vogels op de weg. En kamperen dan zomaar ergens om de volgende ochtend tijdens de zonsopgang verast te worden met weer een prachtig uitzicht als we erachter komen dat we aan de voet van een berg of bij de rand van een cliff in de oceaan hebben geslapen. Ons dieet bestaat vooral uit de vis die we hebben gevangen (ik kan vis schoonmaken!) , baked beans, worstjes, brood, en pasta met kant en klare saus.
Een keer was het water op 's avonds en hebben we de pasta in zeewater gekookt, eeen heel slecht idee, het was niet te eten hoe zout en we kregen alleen meer dorst. :D
Maar wees niet bang, we hebben vitaminepillen ;), en ik koop soms wortels of appels (en eet ze dan uiteindelijk zelf op omdat de jongens een beetje bang voor groente en fruit zijn..)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer