terug in de bewoonde wereld (poging 2)

Was ik verdorie een superlange update aan het schrijven,, bijna klaar. Vallen de helft van de pc's in het inetcafe uit :S grrrrr.

Maargoeg ik begin maar aan een tweede keer:

Vanaf Darwin stapte we in de bus, bestemming: Timbercreek, middle of nowhere.

Zo'n beetje heel Timbercreek bestond uit het roadhouse, een pub, een motel en een caravanpark, allemaal van onze (ex)baas. De klanten bestonden uit aboriginals, mensen die barramundi (belachelijk grote vis) kwamen vissen en mensen op doorreis naar een plaats waar wel wat te doen was. En als de rivieren overstroomden (het was nog regenseizoen) waren de wegen naar de buitenwereld afgesloten. Outbacker kan niet zegmaar :)

De aboriginals krijgen elke twee weken een speciale uitkering van de overheid (op "zwarte donderdag" zoals ze dat hier noemen). En dan geven ze in een of twee dagen al hun geld uit aan gokken en alcohol, en zitten de kinderen buiten de pub te wachten tot hun ouders ze wat te eten komen brengen. Best zielig, en de kinderen krijgen ook alleen maar dat voorbeeld dus het is best een uitzichtloze situatie.

Behalve gewerkt hebben we er gezwommen in een prachtig helder krok-vrij kreekje, gevist (zonder succes), krokodillen en reuze vleermuizen gespot, en auto leren rijden op dirtroads. (Leuk, leuk leuk!!)

Na drie weken werd Michael (de Aussie uit Melbourne waarmee we nu reizen) ontslagen, en konden we vluchten. Want ja, het is allemaal wel een leuke ervaring om het gemompel van plat-pratende Australiers proberen te verstaan maar na een tijdje gaat dat toch vervelen.

We zijn nu over de great northern highway naar beneden aan het reizen en ondertussen in Broome aangekomen, waar we een beetje op het beroemde cable-beach hangen.  (De zon is hier trouwens belachelijk brandend)
Onderweg camperen we gewoon op de truckerrust/campplaatsen, lekker gratis :p

dat was het wel weer ff voor nu

Dagdag!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer