Socceroofever is over :(

Snifsnif, het feest is voorbij. Zowel Nederland en de Socceroos zijn er uit.. (NL moest $%*@# een penaltie hebben gekregen en Ozie @#& geen penaltie tegen)

De sfeertjes hier rond de wedstijden waren (en zijn voor de landen die nog meedoen) helemaal geweldig, 20 duizend mensen op federationsquare die helemaal uit hun dak gingen. Wij stonden er altijd tussen, want we wonen er praktisch om de hoek. En  ook gewapend met geel-groene sjaals natuurlijk.
Tijdens de 1,5 uur dat je er vantevoren al staat omdat je er anders door de politie wordt tegengehouden omdat het al te druk is, wordt de sfeer versterkt met  rode rookvlammen  ( -verboden-) alcohol (-verboden-) en OZIEOZZIEOZIE OI OI OI! roepen (-niet verboden) Het duurde de laatste keer een uur duwen voor we in het midden stonden.. Koud krijg je het iig niet :), maar als de wedstrijd begint loopt er niemend meer dus komt er meer ruimte.
En dan wordt ook het landelijke journaal uitgezonden en sta je als een gek naar het scherm te zwaaien omdat ze fedsquare aan het filmen zijn.

Geweldig om mee te maken, mensen zijn op trams aan het dansen na afloop... Maargoed nu "we" eruit liggen zal het wel gewoon weer in pubs kijken worden.

Ondertussen hebben nog maar een maandje te gaan en we zijn al druk vluchten aan het zoeken/boeken.  We willen nog deze en wolgende werkweek werken, want we willen wel genoeg geld hebben om nog ff te duiken op Great Barrier (mijn voornaamste reden voor oz) Dus dan drie weekjes om nog ff lekker naar Queensland te gaan en Ayers Rock te zien..

Dan waarschijnlijk nog een paar daagjes Bangkok en dan ... naar ons kikkerlandje terug :)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer