na regen komt zonneschijn..

..figuurlijk dan want we zitten hier in Darwin in het regenseizoen en het komt met bakken uit de hemel vallen.

De Regen:

In de 4,5 maand dat we door ZO-Azie hebben gereisd, heb ik uit alle landen overal vandaan souvenirtjes gespaard. Van geschilderd zijde in Vietnam tot steenafdrukken op rijstpapier van het Ankorcomplex in Cambodja. Ik droeg het bij me tot ik het in Bangkok goedkoop naar huis zou kunnen sturen. Maar na al die tijd heb ik de tas met souvenirtjes in de allerallerlaatste bus laten liggen (ja ik hoor jullie denken, Jet weer hoor) Verschrikkelijk... :'(

De zonneschijn:

Om het toch maar een beetje goed te maken voor de mensen waarvoor die souvenirtje s voornamelijk bedoeld waren, ben ik in Bankok maar op nieuwe souvenir jacht gegaan, en al is het natuurlijk niet hetzelfde ik heb leuke dingen gevonden (wacht maar thuis). Toen was er bijna weer sprake van een drama, want het postkantoor waarvan de touristinfo-man zei dat ie nog open was (t was zaterdag) was dicht. Gelukkig was het postkantoor waarvan hij zei dat het dicht was wel open (je daar heb je wat aan...)

Nog meer regen:

Na 4,5 maand in Azie te hebben gereist waren we nog steeds niet opgelicht. Maar waarcshijnlijk zijn we dat vergeten af te kloppen.

 Want natuurlijk, op de laatse busreis die me maakte, die naar Signapore, zijn we keihard gen***d (pardon my French)
 We moesten bij een kantoortje na de eerste nacht (niet) slapen in de bus en helemaal moe en wazig, ineenkeer vast betalen voor de visa voor Maleisie en Signapore.

 Ik spuuterde nog tegen : "Isn't that supossed to be free?". Maar ze zei doodleuk :"Nee hoor hebben ze dat niet verteld? Iedereen moet het betalen, zelfs ik als ik erheen ga blahbla Singapore is een duur land." En dat we maar moesten haasten anders zouden we de hele bus missen en moeten we tot weetikveel hoeveel dagen na full moon wachten tot de volgende. En als we er niet blij mee waren dat we het zelf maar moetsen regelen...
Nouja, toch maar erin gestonken en dus 45 euro armer in Signapore aangekomen de volgende ochtend nadat er aan de grens duidelijk (zoals we eigenlijk al wisten) niets betaald hoefde te worden)

Maargoed na regen komt zonneschijn, zoals al eerder gezegd:


Signapore was mooi, zo hypermodern dat het bijna surreallistisch is.
De vlucht was snel voorbij en alles ging erg soepel.
Nu zitten we dus in Darwin, vanmorgen heb ik in een beweging door mn visum geregeld, een bankrekening geopend en een taxnr. aangevraagd. Ik ben er klaar voor!

De mensen hier zijn superrelaxed en we wonen in een backpackershostel. het lijkt mee op een groor studentenhuis, met een gezamelijke keuken en eten waarop namen staan geschreven en afvlijven! (kan ik vast oefenen :) )

dagdag!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer