lichtjes

Na een treinreis van 9 uur zijn we nu in Chang Mai, de hoofdstad van het noorden. Er is hier ontzettend veel te doen en we zijn er serieus over na aan het denken om een jungle-trekking te houden met een persoonlijke gids op op plekken waar geen enkele andere toerist komt. Duur, maarja zoiets vergeet je je leven niet..

ff kijken wat heb ik allemaal gedaan vanaf het vorige verhaal..

Vanaf Koh Chang zijn we met een zogenaamde vip-bus naar Bangkok vertrokken, dat houd in dat het een gewone tourbus is ipv een minibusje, en dat het afgeladen vol zit met touristen.. Daar hebben we weer een nachtje in de new-marry V gezeten om de volgende dag met de trein naar Phitsanulok te gaan.
Zo'n trein is echt een stuk leuker dat de georganiseerde busreizen, want je zit echt gewoon tussen de Thaise bevolking, monikken en mensen die eten verkopen. De trein wiebelt als een gek en je kan gewoon lekker uit het raam of de deuropening hangen (de deuren gaan verder ook niet dicht ofzo). Natuurlijk was ik weer degene met een stoel die niet vast bleef zitten als je m achterover wilde klappen en het enige raam van de coup้ die niet openging (je krijgt een vaste plaats aangewezen)maar dat mocht de pret niet drukken :)
Eenmaal in Phitsanoluk aangekomen (na 9 uur treinen) zijn we gecrasht in het London hotel, die we dankzij de heilige lonely planet binnen no-time hadden gevonden.

De volgende dag zijn we naar Sukothai vertrokken, en weer hadden we geluk bij het vinden van een kamer want ondanks het festival was er nog een twee persoonskamer vrij in een guesthouse, en daar mochten we wel een matrasje op de grond erbij leggen (nog goedkoper ook dus)

Het festival was eigelijk een grote braderie, gesitueerd in het historical park van Sukothai, tussen de tempel ruines (heel mooi). het was 's avonds heel erg mooi met al die duizenden lichtjes in het water en de brandende lampionen die in de lucht opstegen. (Ik heb nog wat goedbedoelde foto's gemaakt, maar die zijn eigenlijk veel te onduidelijk om ook maar een idee te krijgen hoe het eruit zag). En op de braderie kon je vanalles te eten krijgen, inclusief sprinkhanen en lekkere dikken maden :s. We kochten een kip die voor onze neus met een bijl letterlijk in zn geheel in mootjes gehakt werd..
Het wachten op het vuurwerk duurde wel lang (wat wil je als je al 's ochtends naar het feest gaat en al 8 uur rondloopt) maar was wel heel mooi, en van drie kanten tegelijk..

Gister zijn we toen via Phitsonulok weer op de trein naar Chang Mai gestapt, en dit keer reden we echt door een prachtig berglandschap. Toen we aankwamen bleek dat hier in chang mai het festival nog steeds bezig was. En in Sukothai was het allemaal netjes in ้้n park, maar hier was het dus door de hele stad chaos en vuurwerk, en waren duizenden lampionen in de lucht aan het vliegen en in de straat waar wij ons guesthouse voor ogen hadden, was een supergrote parade bezig. Vraag me niet hoe, maar we zijn toch bij het guesthouse beland en er was nog een kamer vrij ook (we hebben echt zoveel geluk)
's Avonds hebben we nog ff een biertje gedronken (bij ons guesthouse lekker goedkoop 40 baht voor een halve liter chang) En heliumballonnen a 10 baht leeggezogen :).

Dat was het wel weer eigenlijk :)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer