laatste 'vrije' dag

update vanuit Delhi. Morgen vlieg ik naar Assam, en maakt het reizen plaats voor een nieuw avontuur: lesgeven en regisseren in een omgeving zonder enige luxe, met een cultuur die de mijne op alle fronten vreemd is..

Ik heb nog niets verteld over hoe Delhi er nu aan toe is. Als je niet beter weet zou je kunnen zeggen dat het eruitziet als een oorlogsgebied. Het kleine straatje waar ik in een eerder blog over schreef, moet namelijk verbreed worden. Over een paar maanden beginnen de commonwealth games en Delhi heeft de eer die te hosten. Nu heeft de burgemeester bedacht dat ze best in een paar maanden tijd de hele stad kunnen verbouwen, dus nu ligt Delhi overal overhoop. Alle voorkanten van de winkels in deze straat zijn eraf gesloopt omdat de eigenaars gedurende 2 jaar steeds kleine stukjes van de straat hebben afgesnoept om hun winkel te bouwen of uit te bouwen. Je loopt hier dus over bergen gruis , langs halve winkels.
Maar je moet ze nageven, ze doen het snel. Polen zijn luie lapzwansen vergeleken met het werk dat de Koelies hier met hun blote handen verzetten.

De laatste paar dagen in de bergen waren geweldig. Ik heb geparaglide van een bergtop, en het gevoel wat je krijgt als je van een berg afrent en met het volle vertrouwen dat niets je kan gebeuren in de lucht blijft hangen is fantastisch.

De heen en terugweg was zo mogelijk nog adembenemender,. aAchterop een motor over de haarspeldbochten de Himalaya doorcruisend. Met talloze watervallen, de woestste rivier die ik ooit heb gezien, kliffs, mensen in traditionele kleding die een paar koeien en wollige schapen met hoorns hoeden.
Op de terugweg zijn we even blijven hangen bij een lokaal festival, waar een groep mensen een rondgaande dans deden rond twee godenbeelden die daar in een processie heen waren gebracht.

Ik ben die avond blijven hangen in de uitvalbasis van de avontuurmensjes (voor Sietse en papa: denk Brandsport .( en we hebben de rest van de tijd gedood met het elkaar aanleren van kaartspellen en woorden.
En vrienden maken met de mensen die de leuke dingen organiseren blijkt lucratief, want de dag daarop ben ik met ze mee gaan rotsklimmen. Wat me een fijne spierpijn op leverde voor in de busrit terug naar Delhi. Die nog erger was dan de heenweg. De moesson is nu hardccore van start gegaan, en de bus was op veel plekken niet waterdicht...

Aangekomen in Delhi bleken alle straten onder een laag van 3 cm water te staan. En ben ik met een groep Hongaren een hotel gaan zoeken in het nabije Tibetaanse-refugee kamp. Wat eigenlijk gewoon een Tibetaans dorp is in Delhi.

We zijn met zn allen wat op sleeptouw gegaan door Delhi, en nu ben ik verhuist naar een ander hotel, dichter bij het vliegveld.

Ik mis de bergen nu al, zelf de honden waren er wolliger en liever.

Maar Assam schijnt ook prachtig te zijn, ben benieuwd..

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer