home sweet home

We hebben een goedkope vlucht naar Australie gevonden (singapore- darwin) 50 euro incl tax :o!! 13 Maart is het dan zover, dan verlaten we ons ondertussen erg geliefde Azie en het luie leventje om naar een vers continent te gaan, en te werken.

Maar eerst wouden we goed afscheid nemen, dus vandaar: Terug naar ons eerste thuis: Independent, Ko Chang. Best wel gek om na 4 maanden nieuwe, onbekende plaatsen ergens te komen waar je alles kent, zelfs de mensen. Heel erg leuk.

Ik zal maar eens even vertellen wat we in die tussentijd allemaal hebben uitgespookt.

Hoi An was een prachtig stadje, het oude handersstadje straalde ervanaf. Hier werden namelijk de specerijen uit heel Azie verkocht aan handelaren uit onder andere (jawel daar komt ie: de gouden eeuw) Nederland. Hele mooie gezellige kleine straatjes met gele huisjes. En het was ook shoppersmekka! Allemaal tailors die alles wat je wou hebben gezellig voor je op maat maken. Ik kon me nog redelijk beheersen en heb het bij een jas, een jurk, een rok en een handgeborduurde zijden topje gelaten :p.
 
Na Hoi An zijn we naar Na Thrang gegaan. Waar het vooral heel veer strand en 's avonds poolen was. De zee daar heeft echte hoge sterke golven, dat is wel wat anders dan het rustig kabbelende zeetje van hier. We hebben heerlijk hele dagen de golven uitgedaagd, waarbij je af en toe hard te pakken werd genomen en tegen de grond werd geslagen om vervolgens op het strand pas weer op te kunnen staan. Erik had zelfs een keer zn arm uit de kom :) Je snapt het, leuk.

Daarna naar Saigon, weer een grote stad. We zijn daar naar het oorlogsmuseum geweest. Erg indrukwekkend en ook bestwel tranentrekkend, Want allemaal foto's en verhalen over oorlogsmisdaden enzo..

Na Saigon zijn we naar Phnom Penh (Cambodja) vertrokken, wat een ontzettende chaos is het daar zeg! Na de Khmer Rouge is Cambodja erg arm geworden en dat was te zien. Allemaal stofweggetjes maar dan heel veel en vind je in bangkok het verkeer chaotisch, hier lijkt het gewoon op een grote crash. We zijn naar de killing fields geweest (een van de vele in Cambodja) waar de Khmer rouge meer dan 18.000 voornamelijk intelectuelen heeft afgemaakt. Het hele veld ligt ondanks dat ze alles proberen op te graven (maar dat kan alleen tijdens het regenseizoen vanwege de harde grond) bezaaid jmet botten en stukken kleding van de slachtoffers... best heftig.

En dan de grote reden dat we naar Cambodja zijn gegaan: Ankor. Een kilometers groot gebied vol tempelruines die tussen de 1,1 duizend en 700 jaar geleden zijn gebouwd. De meeste zijn vrij gemaakt van het overgroeiende oerwoud, om ze te bescermen tegen afrbrokkeling enzo. Maar enkele (waaronder die waar tomb raider is opgenomen) zijn gelaten zoals ze zijn gevonden en daar groeien hele oude enorme woudreuzen op. Het was gewoonweg adembenemend mooi en bijzonder om te zien, en ik had moeite met afschijd nemen toen we er weg gingen. Ik heb daar wel een wegwerpcameratje voor gekocht dus ik hoop dat de foto's gelukt zijn..

Vanuit Siemriep (het stadje naast Ankor Wat) Zijn we de tocht naar de grens van Thailand begonnen. Het is naar horen zeggen de slechtste weg uit heel ZO Azie en hoe gaan wij die dus doen? Juist, achter in een pickuptruck samen met 9 Cambodjanen en al onze en hun bagage...  We kwamen met een hersenschudding en helemaal oranje bij de grens aan (ondanks dat het een van de hoofdwegeb is bestaat het gewoon uit oranje stof).

Vanaf daar doorgerezen naar Trat en de volgende ochtend naar hier.

Dat was het weer!

kus!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer