gidsje spelen

Wat hebben wij toch altijd onwijze mazzel! Afgelopen week zijn we 2 dagen meegeweest met een trekken, gratis!

Ik zal het ff uitleggen. We zijn 6 december naar Um Phang vetrokken om de waterval die daar in de buurt is te gaan bekijken (de grootste van Thailand, en de 6e van de wereld). Daar aangekomen werden we naar het hill-resort gereden (zal de chauffeur wel comissie voor krijgen) we wouden al weer weglopen, maar we mochten er gartis kamperen, als we in het restaurant gingen eten.
Nouja, het was uberhaupt het enige restaurant, dus de keuze was snel gemaakt..

We vroegen wat info hoe we bij de watervallen konden komen, en de enige manier scheen te zijn om een saewngtaew te nemen (pickup truck met bankjes) naar km paal 19 en vanaf daar te lopen (4 uur). We besloten nog een extra dagje te kamperen en de dag erop te gaan.

De volgende dat waren we rustig onze lunch aan het klaarmaken. Toen de gids aan kwam lopen. "Als jullie willen mogen jullie over twintig minuten mee met een raft naar de waterval" Na even overleggen zijn we als een gek oze spullen in gaan pakken en zijn we dus meegegaan.

We moesten doen alsof we vrienden waren die gingen helpen met het raften enzo, want de mensen die met de trekking meegingen (3 irri amsterdammers en een wageninger) hadden 5500 Baht betaald, en wij gingen dus gratis mee, hehe..

Het raften was langs een prachtige route, onder overhangende rotsen goor enzo. En we hebben wilde aapjes gezien!! We hebben 4 uur geraft, gekampeerd langs de rivier, de volgende dag weer 1,5 geraft en daarop 4 uur gelopen. Met volle bepakking dit keer dus dat betekende voor mij meer dan  1 4e van mn lichaamgewicht. Gelukkig was het een makkelijke domme-toeristen route :)

De waterval was prachtig en je kon van een gedeelte afspringen (6-7 meter) dat was echt heel kicken (actiefoto's volgen)!! We hebben gekampeerd op de camping van het nationale park, waar we 's avonds nog wat thaise vrienden hebben gemaakt onder de rangers en een soort wiskey-sangria gedronken. En de volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan om naar het vieuw point te gaan om de waterval in de vroege zonneschijn te zien (als ik wist dat we en een rots voor moesten beklimmen had ik mn bergschoenen wel aangedaan, maar ik droeg dus mn sandalen :) )

Daarna ging, de trekking verder en zijn wij nog ff lekker een duik gaan nemen in de waterval (letterlijk), we kregen het nl weer voorelkaar om ons zonder te betalen het park weer in te lullen...

Maargoed vanavond gaan we met de bus naar Bangkok om 'sochtend meteen door te gaan naar kanchanaburi..

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer