duiken is zooo vet!

Ok duidelijk: duiken, daar stop ik echt never nooit meer mee! Het is echt geweldig om echt tussen al die tropische vissen en koraal in te zwemmen, en niet vanachter een laag glas van 10 cm.

Wowwowwow! Moeilijk uit te leggen hoe het is. Maar je kan gewoon het hele onderwaterleven van dichtbij bekijken, alles is zo mooi en je bent bijna gewichtloos in het water aan het zweven en.. ademen!

Erik en ik zijn nu Open Water Divers en Thijs is net begonnen met dezelfde curcus. Maar omdat het zo ontzettend vet is hebben we besloten om ook maar onze Advanced Diver cursus te gaan doen. Dat houdt in dat je niet alleen dieper mag (30 meter, jawel) maar ook dat je niet altijd als je gaat duiken met een groep en een instructeur moet gaan. Wat heel veel stoten van flippers in je gezicht van onervaren duikers scheelt :).

Je leert dan zelf je duik plannen en dan mag je samen met alleen je buddy gaan duiken, ik kan niet wachten weer te beginnen (overmorgen)


In de Advanced gaan we ook een nachtduik en een diepe duik doen. Nachtduiken moet zelfs nog gaver zijn omdat je dan weer allemaal andere dieren ziet en omdat je met een zaklamp schijnt je de echte kleuren ziet en niet de gefilterde door de diepte (je ziet bv nauwelijks rood, ik had een schrammetje en daat kwam paars bloed uit :s)

En we hebben ook al een zeeslang gezien (de giftigste te wereld 8) ) en een triggerfish (hele grote, territorium-verdedigende vis, back-off dus )

Nou iig jullie snappen het: ik ben enthousiast :D

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer