dag huis!


Daar zijn we dan, weer aan het reizen.


Het was echt heel gek om Melbourne te verlaten. Ik bedoel, sinds we uit Nederland weg zijn gegaan is dat de plaats waar we het langst zijn geweest. We hebben er gewerkt en gewoond voor bijna 2 maanden. Begonnen net pas echt de goede en gave plekjes en insides te kennen en kennen notabene de mensen in de supermarkt! Kortom: het was overnieuw een thuis verlaten, en afscheid nemen van een hele zooi vrienden want we hadden ondertussenal een vrij grote vriendengroep en sociale kring opgebouwd.
Gelukkig zien we er veel volgend jaar weer, want Chris (aussie) komt ons in Nederland opzoeken en we gaan zelf een lekkere uitwisseling doen met Fi en Colm (irish) een weekje daar, een weekje hier, komt helemaal goed! (van hen weet ik het zeker maar als iedereen echt naar Nederland komt die we hebben uitgenodigd komt er van studeren nix terecht omdat we fulltime tourgids spelen :) )

Maargoed een beetje afscheid doe je goed dus we zijn dan ook maar donderdag, vrijdag en zaterdag flink uitgegaan, plus vrijdag een eetdate bij Michael, om van zoveel mensen/ plaatsen mogelijk afscheid te nemen. Maargoed onze vlucht ging dus 6.15 zondagochtend, 5 uur inchekken, je snapt, slapen komt er dan nier van. Dus: direct van de club in onze rokerige kleren de shuttlebus in (na nog ff doodgeknuffeld te zijn door Chris die nog wanhopig een poging deed om ons over te halen nog maar een jaartje te blijven) en inchecken maar..
Dat ging erg smooth, geen rijen erg snel. Het leek allemaal vlekkeloos te gaan.... totdat wee ongeveer 15 min voor de geplande takeoff te horen kregen dat door mist in Sydney onze vlucht gecancelles was. Nou tegen die tijd was behoefte aan slaap natuurlijk niet meer zo afwezig, maar we moesten met ons gare hoofd onze ingecheckte bagage ophalen en overnieuw inchecken voor een vervangende service. Ik zag het al gebeuren dat we een dag op het vliegveld moesten zitten. Maar gelukkig hadden we het geluk op onze hand want Erik en ik warren de allerlaatse 2 passagiers die nog met het volgende vliegtuis van 7.15 meekonden. Pfieuw.
Het vliegen ging erg snel en soepel en was prachtig want we vlogen over de wolken met zondondergan dus alles was goud.

Aangekomen in Sydney snel in een ho\tel ingecheckt en de vertrouwde dubbeldekkerbedden ingedoken. Paaruurtjes gelapen en daarna de stad een beetje gaan verkennen.

Sydney is absoluut de mooiste stad tot nu toe. Echt absoluut prachtig, het operahuis en de harbourbridge zijn echt supermooi, grote parken middenin de stad, (relatief) oude gebouwen naast prachtig onworpen moderne gebouwen, lichte heuvels, prachrige haven, mooie oude zeilboten. Moeilijk te omschrijven. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten in mn digicam kapot (jahoor, heb ik weer) maar ik heb met een wegwerpcameratje wat fotos gemaakt dus hopelijk lukken ze. Het is moeilijk te omschrijven hoe Sydney eruit zien. Maar het is hipper dan hip en en centrum is meer uitgespreid in tegenstelling tot Melbourne waar het ongeveer in een vierkant ligt.
We hebben een ferry door de havens genomen ('s avonds, prachtig het opera, de brug en alle wolkenkrabbers met lichtjes vanuit het water) en het aquarium bezocht. Volgens eigen zeggen het grootste van het zuidelijk halfrond (nu is dat natuurlijk niet al te moeilijk gezien dat bahalve nog NZ de rest 3e wereld is) en erg leuke dingen. Het leukste was dat ze er vogelbekdieren hadden, ik heb me kromgelachen, die beestjes zijn zooo grappig!

Nouja ik vind het heel jammer dat we er overmorgen s' ochtends al weggaan, maar ik wil er zeker terugkomen om het nog wat beter te leren kennen.

:W

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer