back from the jungle

We zijn terug! En ik heb echt geen idee waar ik moet beginnen met vertellen hoe het was, bij het begin maar...

We waren met 5 mensen: ons drie, Matt (Nieuw-Zeeland, 26) en Neil (Canada, 28) en onze gids: Nitt (afkorting van zn thaise naam) en er gingen ook steeds een paar locals mee.

De omgeving was echt prachtig, en het was ook heel gezellig. We liepen over allerlei smalle richeltjes, langs en over steile hellingen. En dat heb ik geweten, de eerste dag raakte ik uit balans doordat mn tas best zwaar was, en ik gleed zo'n drie meter een steile helling af. Gelukkig had ik alleen wat schrammen, en daarna heb ik geruild met Neil die alleen een kleine tas meehad.

We hebben drie keer in een hilltribe-village geslapen en een keer in een hutje middenin de jungle. Die Hilltribe's leven echt nog heel primitief. Ze wonen in bamboehutten en overal lopen varkens kippen honden katten en koeien door het dorp. Je kon merken dat er al heel lang geen toeristen waren geweest want we hadden publiek bij alles wat we deden.

Ze stampen de rijst uit hun "jasje" met een soort houten wipwap, waarom je steeds met je voet moet duwen. Daar heb ik ook mee geholpen. Man, wat een werk om je eten klaar te maken elke dag!
Wat wel een beetje jammer was is dat ze de gewoonte hebben om hun gasten eerst eten te geven en daarna pas zelf gaan etebn, terwijl ik het wel leuk had gevonden samen te eten eigenlijk.

De kinderen hebben heel simpel (zelfgemaakt) speelgoed, en we hebben veel gespeeld. superleuk. En in het dorp waar we sliepen van de tweede op de derde dag heb ik vriendinnetjes gemaakt met echt een superlief meisje, en ik heb haar en haar vriendinnetje mn gelukspoppetjes gegeven.

Bij het hutje in de jungle hebben we gekookt in dikke bamboe stengels en we hadden ook borden en bekers van bamboe. superhandig spul :)

Oja we hebben ook nog een halve dag geraft met bamboe (ja weer bamboe) rafts die ze gewoon ff 's nachts in elkaar hebben gemaakt. Het was wel gaaf om de jungle een keer van die hoek te zien (vanuit de rivier). En het was nog best spannend, de raft van Neil en Nitt en onze tassen kwam nog vast te zitten en Nitt viel overboord. en wij zelf hebben ook behoorlijk wat rotsen geraakt maar omdat de bamboe sterk maar ook flexibel was bleef de raft wel heel.

Vandaag, de laatste dag zijn we door een grot gelopen. Echt supergaaf. En we zagen nog een slang, gelukkig een paar meter verderop want hij deed wel wat uitvallen. Erik thijs en ik waren ook nog een paar minuten ode rest kwijt. Je hoort het best spanned allemaal.

Pff sorry voor het onsamenhangende verhaal, maar er ik zoveel gebeurt dat ik echt niet een netjes lopend geheel kan schrijven. Er is teveel te vertellen eigenlijk. Dus check Erik's en Thijs hun sites maar ff voor de dingen die ik ben vergeten :D

Morgen komen (als het goed is) de foto's op Thijs' site (we lopen alweer 150 foto's achter..)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer